MATEJ MARKOVIČ

OSEBNI TRENER IN MASER

Kaj zame pomeni definicija osebnega trenerja? V le nekaj besedah bi dejal, da je to povezava trenerja in njegovega varovanca na vseh ravneh delovanja človeškega telesa in njegovega duha. Gre za popolno sožitje, kjer se pretaka energija v obe smeri in ne zgolj v eno, kot je to v navadi. Gre za prepletanje izkušenj trenerja in hrepenenja varovancev po vsrkavanju le-teh. Gre za odnos, ki se ga težko identificira, saj se dogaja globoko v nas in izvira iz našega srca.
Vadečim ne predajam znanja, ki ga lahko dobijo v knjigah ali na tisočih spletnih straneh, temveč jim predajam nekaj veliko bolj pomembnega in trajnejšega. Predajam jim filozofijo življenja in filozofijo treniranja, ki temeljita na trikotniku srce, glava, telo. Vse, kar se dogaja, se dogaja v srcu in glavi, telo pa je le izvršilec tistega, kar mu preostala dva velita. In s tem videnjem lahko prav vsak, ne glede na svojo pripravljenost, dosanja svoje sanje. Potrebni so le volja, požrtvovalnost, hrepenenje po spremembi ter ljubezen do življenja.
Med ostalim uporabljam veliko nespecifičnih vadbenih metod in pripomočkov, ki iz vadečega iztisnejo maksimum in ga sčasoma osupnejo, saj si ni nikoli predstavljal, da je zmožen česa takega.
Vse skupaj nas vsekakor povezujeta ljubezen do sočloveka in vera v sočutje in dobra dela, ki so osnova za vsak človeški napredek. Smo kot velika srečna družina, ki skupaj ustvari mnogo večjo silo, kot pa jo lahko proizvedejo vsi posamezniki skupaj.
20