Matej Markovič, Blog Triatlonca in Osebnega Trenerja

RESNICA O MATEJU

Razlog za ta zapisek tiči v tem, da sem danes ponovno prejel porcijo »iskrenosti«, ki naj bi bila taka kot me vidijo ljudje okrog mene.

Vidijo me kot nekoga, ki stalno poudarja, da je v prvi vrsti oče, v resnici pa je ravno nasprotno…je zanič oče. Vidijo me kot nekoga, ki se še zmeraj naslanja na »kao« stare športne uspehe, v resnici pa v zadnjih treh letih ni naredil ničesar, saj naj bi »popušil« (dobesedno izgovorjene besede) na vseh tekmah na katerih sem bil. Vidijo me kot nekoga, ki prodaja strokovno znanje s področja športa, o katerem se mu niti sanja ne. Vidijo me celo kot nekoga, ki ima v svojem lastnem življenju kaos, saj menja partnerke kot za stavo, ne ozirajoč se na lastne otroke, hkrati se pa gre nekega guruja, ki želi pomagati drugim.

Ja, tako naj bi me videli tisti, ki so mi blizu, tisti ki me poznajo celo življenje in tisti, ki so zame prvič slišali.

 

Ja, Matej Markovič ima napake, in ima jih kar veliko…tako kot vsi ostali, ki tlačijo to zemljo. Sem človek, ki, včasih težko, a vseeno priznava svoje napake.

Nisem najboljši očka na svetu, a se to trudim biti…kolikor mi omogočajo razmere v katerih sem. Še zmeraj iščem najoptimalnejšo pot, ki bi mi omogočila, da združujem vsaj najpomembnejše, otročka, partnerko, službo in NGU. Vse ostalo je manj pomembno…in je zato tudi sedaj že nekaj časa na stranskem tiru.  Še zmeraj v iskanju te poti zaidem, a se v iskanju bistva kmalu najdem…zavedajoč se, da imam doma tisto kar je najpomembnejše. Tisti, ki so mi blizu in ki poznajo mene in moja otročka, vedo kakšna ljubezen je med nami prisotna…in vedo, da sem tukaj na lepi poti k svoji najpomembnejši zmagi…, primerni vzgoji svojih dveh otročk.

Časi ko sem dosegal »kao« rezultate so že zdavnaj mimo…in nikakor ne živim na račun njih. Vsekakor mi v glavi dajejo neko zaupanje, da lahko ljub pomanjkanju treninga, naredim še kakšen odmevnejši projekt…a mi velikokrat telo sporoči drugače. Trenutno sem zgolj nekdo, ki zmore na teden narediti 50 tekaških kilometrov in kakšno enoto ali dve fitnesa…vse ostalo pa je posledica pomanjkanja časa ali energije, ki jo namenjam za pomembnejše stvari. Tekmovanja z drugimi me ne zanimajo več. Zanima me le še to, kako bom lahko na svojstven način premagal samega sebe…hkrati pa morda naredil nekaj dobrega za druge. Sem nekdo, ki je lastne ambicije zamenjal za humanitarnost in družino.

Vedno sem zase trdil, da sem dober motivator in ne nujno, tudi trener. To, da sedaj prodajam svoje znanje na televiziji, ni tisto kar v resnici sem jaz. Moj koncept treniranja temelji na tem, da sta pomembni le dve stvari, »surov trening« in verovanje v svoj cilj. Vse ostalo je le nakit, ki le malo olepša…a nikakor ne spremeni prvotne lepote. Seveda pa to nikakor ni edini koncept…in tudi ne nujno vsakemu primeren.

Ja, Matej Markovič verjame tudi v pravljice. Kljub temu, da se zamenjal nekaj partnerk, da sem celo prevaral in da sem bil že kar nekajkrat (skupaj z otročkoma) na tleh…verjamem v to, da je možno življenje preživeti z eno samo deklico. Verjamem v to, da lahko moja deklica sprejme moje dva otročka…in lahko skupaj postanemo družinica, ki je ne bo mogel razdreti nihče. Verjel sem že prej in verjamem tudi sedaj. Tako močno kot verjamem sedaj, še nisem verjel…saj je moja Petja nekaj, kar še nisem imel…

 

Torej, za vse tiste, ki se počutite ogroženi, naj vam sporočim naslednje:

Matej je človek, ki poleg vsega poskuša biti dober očka in partner…in nikakor ne misli nastopati v kakšnem tekmovanju za »naj očka« ali » naj partnerja«. Matej je popolnoma preprost fant, ki ga slava ne zanima in ki nastopa na TV in radiu zgolj zaradi tega ker mora…ker je to v korist NGU-ja. Mateja trenerska pot ne zanima, razen če ne gre za tiste, ki si sami ne morejo pomagati. Matej je daleč od tekmovalca, ki bi se ga morali bati… Ni nikakršna športna legenda in tudi ne »instant« legenda, kot ste ga poimenovali. Je fant, ki želi kljub vsemu kar ima zgolj premikati svoje lastne meje. Matej je zgolj nekdo, ki si želi pravljice skupaj z mojo deklico in mojima dvema otročkoma…hkrati pa širiti poslanstvo za katerega je bil poklican.

 

Vsekakor pa moje privatno življenje nima nikakršno zvezo z poslanstvom, ki ga opravljam znotraj NGU. To je bil tudi glavni razlog za ta zapisek. Lahko kradeš, lažeš, varaš,…, pa še zmeraj brez vprašanj pobereš popolnega tujca s tal. Lahko pa si »cerkveni« človeka, pa greš mimo, brez da bi trenil z očesom. Kdo je sedaj dragi moji prijatelji tisti, ki je vreden življenja?

 

Vse kar je pomembno se skriva v srcu…in kar se skriva v mojem, veste tisti, ki imate ključ od njega.